Obilježena godišnjica Udruženja

Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ Goražde obilježilo je petu godišnjicu djelovanja. U prostoru udruženja okupio se veliki broj članica ali i zvaničnika i prijatelja udruženja koji su proteklih godina kroz različite načine pomagali i pomažu njegov rad. S pravom ovo udruženje nosi epitet jednog od najhumanijih ali i najaktivnijih udruženja na prostu BPK Goražde ali i šire.
 

 


    

- Ovo je izuzetna prilika za nas, prvenstveno da se svaki put uz ovakve godišnjice srećemo i razgovoramo, da podijelimo emocije ali i sjećanje na naše preminule članice. Od toliko njih koje su počele u ovom udruženju samo nas dvije još uvijek smo tu, sve druge članice dolaze nam i obraćaju se, rade zajedno s nama, pomažemo se u teskoj borbi sa ovom opakom bolesti.

 

Ovom prilikom želim se zahvaliti predstavnicama Amoene i Renesanse iz Sarajeva koje su stigle da sa nama podjele ovu noć i da nas obraduju svojim prisustvom, jer njihova podrška našem radu je veoma važna. Podrška načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića ali i premijera BPK Goražde Emira Frašta je veoma značajna, hvala vam puno na svemu što zajedno činimo da sačuvamo ovo udruženje i da zajedno učinimo više u svim onim oblastima koje su nam značajne, prvenstveno na čuvanju zdravlja, kazala je ovom prilikom Seja Bavčić, predsjednica Udruženja "Biser".

 

Riječi podrške uputili su i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i premijer BPK Goražde Emir Frašto koji je ovom prilikom zajedno sa ministricom zdravstva Azrom Kuljuh, uručio Udruženju Biser, značajnu finansijsku podršku,ček od 1500 maraka. Udruženje Biser  večeras je počasnom članicom imenovalo Nelu Hasić, regionalnu direktoricu projekta „Osnaživanje zdravlja žena“ za doprinos koji daje na podršci ženama oboljelim od karcinoma dojke.

 

 

Prijatna atmosfera i druženje članica ali i gostiju obilježili su večer u Udruženju Biser.

 

 

više vijesti...
 
 

Home | Osnovne informacije | Edukacija | Šta smo do sada postigli? | Aktivnosti | Zagrli vrijeme
 Projekti | 15.11.2007 | Kako pomoći? | Kontakti


 Copyright © Udruženje oboljelih od karcinoma
 dojke i drugih malignih oboljenja - Sva prava zadržana

design DWS and DSD 03-2008