IZLET NA RUDU GLAVU

Članice Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ Goražde organizirale su izlet i druženje u Sportsko - rekreacionom centru "Nedim Pilav-Jogi" na Rudoj glavi. Sredstva za izlet obezbjeđena su zahvaljujući angažmanu članica na ovogodišnjem festivalu prijateljstva, kada su na posebnom štandu prodavale ručno izrađeni, unikatni nakit, što je bio dio radne okupacije članica.

    

- To nije bio tek  obični izlet niti  obično druženje.Na ovaj način mi slavimo život, postojanje, tu se raduje svakom novom danu koji se proživi. Uvijek članice ovog udruženja s ushićenjem kreću na neki od izleta, svjesne činjenice da je to Božiji dar njima darovan, svjesne nepredvidivosti života a posebno kada su članice ovog udruženja u pitanju. I uvijek i iznova neka fali, otišla je. Nažalost. Ne propusti se prilika pomenuti one kojih više nema i sjena tuge predje preko lica svake od nas. No, svjesne smo  kako svaki trenutak života treba zgrabiti, proživjeti ga što ljepše, pružiti jedna drugoj podršku na putu kojeg gazimo, tako da su naši izleti i pjesma, smijeh, radost. Još smo tu, krećemo se, dišemo, postojimo - kaže Seja Bavčić, predsjednica Udruženja Biser.

    

- Treba napomenuti i to da ovo nije prvi put da nam goraždanski planinari ukažu gostoprimstvo i trude se ugoditi nam, pomoći u svemu. Tu se svi osjećamo kao u svom udruženju i zato se rado vraćamo kada god se za to ukaže prilika. Hvala našim prijateljima - planinarima. I to je velika podrška, ohrabrenje, potvrda da nismo same. I sve postaje lakše, hrabrije se korača kroz sve faze kroz koje prolaze oboljeli od karcinoma. Bilo kakva podrška je ohrabrenje da se ide dalje - poručila je Seja Bavčić.

    

više vijesti...
 
 

Home | Osnovne informacije | Edukacija | Šta smo do sada postigli? | Aktivnosti | Zagrli vrijeme
 Projekti | 15.11.2007 | Kako pomoći? | Kontakti


 Copyright © Udruženje oboljelih od karcinoma
 dojke i drugih malignih oboljenja - Sva prava zadržana

design DWS and DSD 03-2008