Radni sastanak WHEP- Program "Osnaživanje zdravlja žena" JDC- Kom

Radni sastanak WHEP- Program „Osnaživanje zdravlja žena" JDC- Komen-dogovor i planiranje projektnih aktivnosti u 2014.g.

Radost ponovnog druženja, sreću kada smo poljubile našu Radicu i planiranje najozbiljnijih aktivnosti u 2014.g. smo mogle osjetiti samo mi. Članice udruženja iz Banja Luke, Širokog, Orašja, Bihaća, Tuzle, Višegrada, Goražda, Jajca, Livna, Gradiške, Zenice, Bugojna, Istočnog Sarajeva, Mostara, Zavidovića, Visokog, Kaknja, Hadžića, Cazina...

 

Izvještaji o realizovanim aktivnostima u 2013.g. su bili impresivni. Podijeljeni paketići „Prve pomoći“ u svim centrima BiH novooperisanim pacijenticama, 700 urađenih mamografija, od toga pet novootkrivenih i započetih liječenja, nadamo se toliko spašenih života.

 

Planiranje za mamografske preglede, opet ograničenim sredstvima ali sa odlukom direktorice programa, gđe Nele Hasić da ispod toga broja ne možemo (...), naravno uz zajednički dogovor u kojim mjestima će biti pregledi. Opet su to ruralna područja, socijalno ugroženi, mjesta bez mamografa... članice su pričale o tome kako su na prošlim pregledima mogle uraditi bar još nekoliko puta toliko pregleda ali... kod nas je uvijek to vječno ali... sredstva su limit a želja za pravednim rasporedom i odlukom da u 13 mjesta bude obavljeno po pedeset pregleda je svima jasna.

 

Tako će ove godine pregledi biti zakazani u Domaljevcima (Orašje), Gornji Podgraci (Gradiška), Zenica, Jajce, Banja Luka, Goražde... će javiti u kojim mjestima će biti, Miševići (Hadžići), Kraljeva Sutjeska-Brnjic (Kakanj), Cazin, Bosanska Krupa, Široki Brijeg, Nevesinje ili Gornja Rama (Mostar), Vozuća.

Pričali smo naravno o svakodnevnim problemima, dostupnosti pregleda, lijekova, listama.... A u pauzama se radovale jedne drugima.

Pozdrav Ramizi i Nadi, Brčkom i Kiseljaku i svim članicama svih ovih divnih udruženja, a Neli opet hvala što nas je okupila i ne da da stanemo.

više vijesti...
 
 

Home | Osnovne informacije | Edukacija | Šta smo do sada postigli? | Aktivnosti | Zagrli vrijeme
 Projekti | 15.11.2007 | Kako pomoći? | Kontakti


 Copyright © Udruženje oboljelih od karcinoma
 dojke i drugih malignih oboljenja - Sva prava zadržana

design DWS and DSD 03-2008