Obilježena šesta godišnjica postojanja "Biser-a"

Udruženje za borbu protiv karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja Biser Goražde obilježilo je večeras šestu godišnjicu od osnivanja. Svečani prijem organiziran je u hotelu Behar za članice udruženja ali i zvaničnike i prijatelje Bisera.

 

- Za nas je ovo veoma važan događaj i prilika da se zahvalimo na podrsci našim brojnim prijateljima, ljudima koji su nam sve ove godine davali podršku. Ova mala svečanost je zapravo zajedničko druženje i poziv svima da daju podršku borbi protiv raznih vrsta oboljenja. Ovo udruženje za sve  njegove članove znači život i ovo je naš način da se borimo protiv bolesti. Naravno tokom godine organizirali smo brojne akcije, druženja, aktivnosti i bice ih sigurno i u narednom periodu, kazala  je ovom prilikom Seja Bavčić, predsjednica Udruženja. Čestitke povodom godišnjice udruženja Biser uputili su i premijer Vlade BPK Gorazde Emir Frasto i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

 - Ovo udruženje ima poseban senzibilitet i naša podrška Biseru nikada neće izostati, trudićemo se da podržavamo sve njihove projekte onoliko koliko smo u prilici i da se družimo s njima, jer i ovakva druženja su znak pažnje i podrške članicama Udruženja kojima želimo sreću i zdravlje u budućnosti, izjavio je ovom prilikom Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.

 

 Predsjenica Udruženja Biser Goražde, Seja Bavčić uručila je plakete počasnim članicama udruženja, za nemjerljiv doprinos i podršku udruženju i njegovim članicama, i to dr. Sabini Gušo, direktorici Doma zdravlja u Gorazdu, Muneveri Ušanović, direktorici firme Gorazde putevi  i Tahiri Pleh.

 

- Ja se uistiinu zahvaljujem Udruženju Biser na ovom počasnom priznanju. Ovakva udruženja zaslužuju svaku našu podršku i nje će sigurno biti i u narednom periodu, kroz brojna druženja i aktivnosti, a večeras nam dolazi i jedna lijepa vijest, od 1.1 2013 godine i nova esencijalna lista lijekova, proširena za veliki broj lijekova potrebnih pacijentima i ovo je uistinu prava prilika da podjelimo  ovakvu odličnu vijest, kazala je ovom prilikom dr.Sabina Gušo.

više vijesti...
 
 

Home | Osnovne informacije | Edukacija | Šta smo do sada postigli? | Aktivnosti | Zagrli vrijeme
 Projekti | 15.11.2007 | Kako pomoći? | Kontakti


 Copyright © Udruženje oboljelih od karcinoma
 dojke i drugih malignih oboljenja - Sva prava zadržana

design DWS and DSD 03-2008