Zagrli me i šetaj sa mnom

Možete biti jaki kao čelik, možete biti armirani beton, možete prkositi i životu i smrti, ali toplim, dječijim ručicama i zagrljajima, ne možete odoljeti. Odjednom, niste više tako snažni, odjednom Vas izda suza, srce Vam snažnije udarati pođe. Dječiji zagrljaj, osmijeh djeteta je ono što dolazi iz njihovih malih - velikih srca.

 

Tako je danas bilo na najljepšem danu u mjesecu martu u našem gradu. Mnoštvo sugrađana, balona, narcisa, dječije pjesme, igre, plesa. Radosti postojanja na svakom uglu, osmjeha popraćenih suzama, zagrljajima. Sve je odisalo ljudskom toplinom, milovanju sunca što je danas obasjalo naš grad. Kao da su sve usne, sve oči, sve ruke, govorile jednu jedinu riječ - zagrljaj. I tek tada znate da niste sami, da je oko Vas mnoštvo vaših sugrađana koji Vas bodre, ohrabruju, stežu čvrsto i čestitaju na hrabrosti.

 

A Vi, zapravo, i ne znate da je to hrabrost, naprosto, to izlazi samo iz Vas, Vi želite dio svoje priče ispričati nekome i da Vas taj neko samo čuje. A previše je priča. I lijepih i tužnih. U lijepim uživamo i slavimo. One teške, turobne i ružne, ne možemo i nećemo zaboraviti. Ne želimo, zapravo. Te ružne su dio naših života i prate nas, ma gdje bile, ma šta radile. Otišle su naše Munire, Sabine, Jasne, Majde, Sabihe, Pejke i mnoge, mnoge druge. Ali mi znamo, mi smo sigurne da su danas bile sa nama, da su nas odnekuda gledale i radovale se zajedno sa nama.

 

Ako Vam se ponekad učini da je besmisleno sve sto radite, a vam ponestaje snage, da Vas bole ožiljci koji ostaju u duši, Dan Narcisa vam zasigurno da energiju da nastavite dalje, da je dobro to što činite za sebe, za druge, za čovječanstvo, uzdigne Vas do neba i ne da vam da padnete, da posustanete na tom uzvisenom, ljudskom putu. Ni jedan osjećaj ne može biti tako snažan, kao onaj kada znate da ste nekoga bar na trenutak usrećili, izmamili osmijeh na njegovo preplašeno lice, olakšali nečiji put do zdravlja.

 

Krasno je biti dio te ljudske priče.

I onda, na kraju, dobijete najljepšu nagradu od prekrasnih djevojaka, volonterki, njihovim rukama napravljenu. I prolomi se uglas: Volimo Vas!

Zbog njih, zbog one dječice koja srcem igraju, pjevaju, plesu, vrijedi koracati daljie, vrijedi postojati i više i bolje činiti za njihovu sretniju i zdraviju budućnost.

 

 

 

 

 

 

 


 

više vijesti...
 
 

Home | Osnovne informacije | Edukacija | Šta smo do sada postigli? | Aktivnosti | Zagrli vrijeme
 Projekti | 15.11.2007 | Kako pomoći? | Kontakti


 Copyright © Udruženje oboljelih od karcinoma
 dojke i drugih malignih oboljenja - Sva prava zadržana

design DWS and DSD 03-2008